Sale!
Bratje zapojmo - Anton Medved
Bratje zapojmo - Anton Medved

Bratje zapojmo! | Anton Medved

Original price was: € 19,95.Current price is: € 15,90.

Ker je njegova pesem razmišljujoča in kritična, je v času prisotna. Loteva se perečih vprašanj iz tedanjega kulturnega življenja. Ker se kritično odziva na dogajane  – tu je njegova vrednost – je rahlo polemična.

Njegovo sporočilo je v mladostni dobi na miselni poeziji. Pogosto razmišlja v smislu poklica in stanu, ki mu pripada (Srce, Srce samotno), s čimer v slovenski poeziji poskrbi za izrazito in določeneo miselno razsežnost. Je zagovornik pravice do svobodnega razmišljanja, brez utesnjevanja in prisile, kar je pravzaprav vzrok za osebno nesrečo. Izpoved gradi na živih, premišljeno izbranih primerih vzetih iz narave, ki je sestavni del življenske harmoničnosti, v kateri išče tudi sam uteho v lastnih težavah. Spoznanja in zaključki, do katerih prihaja, so lahko občečloveški, s splošno veljavo; zato je tak pesniški izpovedni slog še dandanes aktualen in bralcu miselno blizu.

Emil Cesar

Obsežen opis življenja in njegovega dela. 

Anton Medved se je rodil 19. Maja 1869 v Kamniku. Oče Alojz je bil kamniški meščan in sodar, lastnik hiše na Grabnu. O materi Barbari so pripovedovali, da je bila zelo čustvena, velika ljubiteljica knjig in da je v mladosti igrala v kamniški čitalnici. Številna družina Ä bilo je enajst otrok – je živela zelo skromno.

Velikost: 13,5 x 20,0  str. 241

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bratje zapojmo! | Anton Medved”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products