,

GOBAR | Janko Valjavec

 19,00

Sprehajalec s psom ob gozdu odkrije truplo moškega, ustreljenega s puščico in pokliče policijo. Na kraj zločina pridejo preiskovalci z inšpektorjem Rihardom Tisnikarjem na čelu. Začne raziskovati in ugotovi, da je bilo v času umora v gozdu dosti ljudi. Nekateri med njimi so videli žensko v rdečem, ki je hodila sem in tja in izginila pred prihodom policije. Inšpektor odkrije, da je umorjeni nabiral gobe in da se je v gozd pripeljal z avtomobilom v lasti ženske, ki ni bila njegova žena. Kmalu se izkaže, da žrtev ni bila ustreljena na kraju, na katerem je umrla, in da je med smrtnim bojem izgubila telefon, ki ga je našel mladi kolesar. Bi bila lahko na njem kakšna sled?
»Pravkar sem prebral, kaj prebral, ‘požrl’ Valjavčevo Savko In ostal od navdušenja tako rekoč brez besed. Na prvi pogled ‘tanka’ zgodba je napisana tako vešče, duhovito, dramaturško prepleteno in s tako bogatim besednim naborom, da se tudi tankost porazgubi in je bralec sploh ne opazi.
Z Jankom Valjavcem je korpus slovenskih avtorjev kriminalnega žanra dobil dobrega – kaj dobrega – odličnega člana. To trdim ‘pri polni zavesti’, saj pasionirano preberem vse, kar na Slovenskem izide napisanega v tem žanru.« Tone Frelih, pisatelj

Mere 21×13 cm, 155 str., mehka vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “GOBAR | Janko Valjavec”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products