Sale!
,

Kraljestvo starih Slovenov 2. DEL | Mauro Orbini

Original price was: € 25,00.Current price is: € 22,84.

Knjigo Kraljestvo starih Slovenov je napisal Mauro Orbini, dubrovniški dominikanski opat, zgodovinopisec in prevajalec. Knjigo so prepovedali in skrivali v težko dostopnem vatikanskem knjižnem oddelku in dve leti po izidu, leta 1603, prepovedala inkvizicija.

Spoznanja iz knjige, prepovedane in skrite 416 let

Zgodovina dalmatinskih kraljev in drugih okoliških ilirskih kraljev od leta Gospodovega 495 do leta 1161. Ti so se bojevali tako zelo pogumno, da sovražniku do zadnjega diha nikoli ne pustijo zasesti njihovih ladij, v boju pa jih lahko vidite jurišati kakor besne leve, med seboj pa se spodbujajo z besedami, ki jih spominjajo na to, da so svojo smrt vselej maščevali s pokolom nasprotnikov. Tukaj ne bom navajal primerov, saj ti slovijo po vsem svetu, temveč bom svojo pripoved o tem, da bo radoveden bralec lahko dobil več podatkov o tem iz letopisa dubrovniškega plemiča Jakova Petrova Lukarevića.

Knjiga je živi in prepričljivi dokaz o neveljavnosti, lažnosti in zmotnosti zahodnoevropske ‒ s tem pa tudi slovenske ‒ uradne zgodovine, ki se pokorno drži za krilo pangermanske dogme. Po Orbiniju so bili naši poganski staroslovenski predniki pred vzponom grško-rimske civilizacije nesporni vladarji celotnega znanega sveta, predvsem Evrope, Male Azije in Severne Afrike. Pozneje so prav oni uničili rimsko cesarstvo ter  nato več kot pol tisočletja ropali in plenili po vsem svetu in ustanavljali številna kraljestva ‒ nekatera med njimi obstajajo še danes kot narodne države: Rusija, Poljska, Češka … Kot je iz Orbinijevega pisanja razvidno, je tujim vladarjem naposled uspelo slovenska ljudstva ukrotiti šele s spreobrnitvijo v krščanstvo.

Mere 16,6×23 cm, 2,16 cm, 268 str., mehka vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kraljestvo starih Slovenov 2. DEL | Mauro Orbini”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products