Ljubil sem Monico Lewinsky | Franjo Frančič

 21,00

….o tragični ljubezni, erotiki in nasilju, o
izgubljeni ljubezni in samoti…

Izhodišče Frančičevega surovega in ostrega pisanja je stanje resničnosti, pa njeni temelji, način, kako se nam prikazuje kot taka: naše bivanje v tem svetu. Naše tragično bivanje v tem svetu in prepuščanje toku, brodolom čustev, ki nas spremljajo skozi življenje.
Frančič piše, kot bi rezal z nožem, njegov neutolažljivi človeški rod je pogreznjen v svetove absurdnega obupa, ki bi ga lahko poistovetili tudi z našim svetom. V svetove polne bolečine in trpljenja, v katerih bo veselje treba plačati, poravnati račun za dni in noči, ko smo trpinčili druge, a sočasno bili tudi sami trpinčeni.
Z dovršeno slogovno in formalno odmerjenostjo ter skrajno zaostritvijo situacij Frančiču uspeva ustvarjati obenem lirično in realistično, sanjsko in vizualno močno, samosvojo književnost.
Njegova pisava je geometrično čista in notranje uravnotežena, zaradi česar jo navdaja presunljiva liričnost.
Frančič se z zanj značilno silovito razdražljivostjo spoprijema s pretanjenimi življenjskimi temami.
Absolutna samota njegovih literarnih oseb in eksistencialna tesnoba, ki preseva iz verzov, stavkov, priča o iskanju hermetične in sugestivne dovršenosti. Intelektualne in stilistične dovršenosti pri raziskovanju tiste temačne pokrajine duše, ki kot gosta megla zasenčuje naše mišljenje in življenje.
Marco Apollono

Mere 21x15x15,5 cm, 194 str., mehka vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ljubil sem Monico Lewinsky | Franjo Frančič”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…