, ,

Očala? Ne, hvala! | Peter Amalietti & Aldous Huxley

 19,00

Sodobni človek je vse bolj slaboviden, kar je predvsem posledica njegove odtujenosti od narave in samega sebe ter nezdravega sodobnega življenjskega sloga: povprečni sodobni človek vsako noč dolgo bedi pri umetni svetlobi, kar škodi zdravju oči in telesa, nič manj pa jima ne škoduje tudi velika onesnaženost mestnega zraka, zastrupljena in osiromašena hitra prehrana, strašen trušč in hrup ter strašenje množičnih medijev.
Vendar pa ima slaboviden človek na voljo vrsto ukrepov in postopkov, s katerimi lahko to svojo slabovidnost odpravi ali vsaj omili. Veliki angleški pisatelj Aldous Huxley si je vid dobesedno rešil z Batesovimi postopki zdravljenja, ki jih je vzorno predstavil v knjigi Umetnost videnja, katere prevod lahko najdete v tej knjigi. Istočasno pa predstavljam tudi postopke in navodila za preventivo in to na temelju lastnih izkušenj, saj imam po šestih desetletjih branja še vedno izvrsten vid prav zahvaljujoč Huxleyjevim in Batesovim napotkom in nasvetom.

Prvi korak pri zdravljenju vida in oči je, da se navadimo mižati.

Vzhodnjaki dobro vejo, da je vsako gledanje zelo intenzivna dejavnost, ki troši našo življenjsko energijo. V naši družbi ni navadno videti mižečih ljudi. Pa vendar bi nam marsikdaj bolj koristilo mižati, namesto da si, na primer, ogledujemo smetišče ali kakšno grozljivko.

Vsakič, ko zamižimo, si namreč oči odpočijejo.

Danes pa se ljudje niti več ne upajo zamižati, da ne bi zamudili kake ključnega prizora na ekranu, v katerega buljijo dolge ure kot tele v nova vrata. Ob spancu je za oči najboljši počitek prav mižanje.

Verjamem, da bo ta knjiga izredno koristila vsem, ki imajo težave s slabovidnostjo.

244 str., 13 x 21 cm x 3,9 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Očala? Ne, hvala! | Peter Amalietti & Aldous Huxley”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products