citati

Peter Amalietti | Aforizmi, maksime, modrosti in druge moje globoke misli

 17,00

Peter Amalietti rojen v Ljubljani leta 1955, dipl. sociolog, pisatelj, založnik, prevajalec, predavatelj,oblikovalec, glasbenik in skladatelj je avtor 30 knjig in prevedel več kot 100 knjig. V času njegovega urednikovanja je v založbi Amalietti izšlo več kot 500 publikacij.

Pri trinajstih letih je izdajal taborniško revijo Zmaji.

Kot maturant gimnazije Poljane v Ljubljani se je leta 1973 pridružil Zvezi popotnikov na Jutrovo in začel raziskovati Vzhod, predvsem Bližnjega in Srednjega. Turčijo je obiskal trinajstkrat, petkrat Perzijo, dvakrat Pakistan, Afganistan, Sirijo in Indijo, bil je tudi v Libnono, Tunisu in Tajskem. V skladu s tedanjim časom in krajem svojega odraščanja sem bil kot gimnazijski maturant (socialističniJugoslovan) takrat goreč materialist, ateist, komunist, enciklopedik in evropocentrik. Tako je bilo vse do tistega vročega junijskega večera, ko je prvič prečkal iransko-afganistansko mejo. Svojo pot opisuje v knjigi Tkalci duha (Sufijska pot duhovne rasti). Takrat sem se prvič postil, ker sem izgubil denar in dokumente. Tudi brez hrane mi ni primanjkovalo moči. Nisem pa še vedel, da je takrat telo svojo moč črpalo naravnost iz mene. Zato sem dva tedna po vrnitvi domov skoraj umrl zaradi hude zlatence. Nato sem bil na strogi dieti in znova odpotoval v Afganistan. Zatem sem se zaradi šibkosti po bolezni dolga leta uril v radža jogi in zenu.

Pri dvaintridesetih, leta 1987 pa je začel izajati knjige, ki se jih je skupaj nabralo 680 (v šestih jezikih). Doslej je izšlo 96 avtorskih del in več kot 90 njegovih prevodov (večina v slovenščini, a tudi v angleščino, srbščino in hrvaščino).  Piše o glasbi , duhovnosti,sporazumevanju, pozitivnemu mišljenju in govorništvu, zdravju, azijskih kulturah in verah, zgodovini in jezikoslovju.

Je pa tudi avtor 7 pesniških zbirk in 6 knjig kratke proze, njegov prvi roman Eden za vse pa je izšel tudi v ruskem prevodu.

Njegovo zadnje delo je izšlo na Selu, 5. Maja. 2020

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Peter Amalietti | Aforizmi, maksime, modrosti in druge moje globoke misli”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products