, ,

Vrtnar in Gitandžali | Rabindranath Tagore

 19,90

“Tagore je bil prvi indijski književnik, ki ga je z navdušenjem sprejela zahodna civilizacija in mu tudi podelila Nobelovo nagrado. Pripadal je nadvse ugledni bengalski družini, iz katere je pred njim izšlo že več zelo pomembnih in vplivnih osebnosti. Večino svojih pesmi, ki jih je pisal v svoji domači bengalščini, je tudi uglasbil in so izjemno priljubile množicam, saj je govoril o preziranju in zaničevanju bogastva, plemenitosti notranjega življenja, o tem, da človek ni samo telo, temveč je tudi duh, ki se lahko odkriva zgolj v ljubezni in da obstaja nespremenljivo načelo, iz katerega vse izhaja in h kateremu se vse ponovno vrača.
Prva knjižica zbirke Srečanje mojstrov peresa predstavlja Tagorejevi najbolj priljubljeni in najbrž tudi najboljši pesnitvi.
Vrtnar je nesporno najbolj ganljiva in presunljiva pesnitev velikega indijskega pesnika s preloma 19. in 20. stoletja, prvega Indijca, ki je postal Nobelov nagrajenec. Nasprotno z večjim delom njegovega pesniškega opusa, ki ima pretežno duhovno podstat, je ta pesnitev erotična lirika, ki pa jo je mogoče brati tudi kot neposredno duhovno posvečenje. Prevajalec Anton Gradnik je s tem prevodom ustvaril eno od svojih največjih prevajalskih mojstrovin.”

Mere 11,5×16 cm, 248 str., mehka vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vrtnar in Gitandžali | Rabindranath Tagore”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products