Peter Kozler in Zemljovid slovenske dežele

Ta pravi Zemljovid slovenske dežele in pokrajin, ki je bil natisnjen kar trikrat (dva krat leta 1864 in 1871) so nam tega prikrili, da se nam več kot stoletje niti sanjalo in kolikšna je bila naša dežela. Slovenci smo vseskozi poznali, samo oskubljeno verzijo Kozlerjevega Zemljovida, ki so ga vse do danes ponatiskovale tako založbe kot zemljepisne in zgodovinske knjige. S tem so nam povzročili neizmerno narodno škodo in nam načrtno zbijali narodno zavest.

Peter Kozler in Zemljovid slovenskih dežel | Dimitrij Kebe & Andrej Šiško

V knjigi Peter Kozler in Zemljovid slovenske dežele boste našli slikovno gradivo vseh petih izdaj. Njegov zemljevid iz sredine 19. stoletja sodi med izjemno pomembna dela, ki jih je spodbudil politični program Zedinjena Slovenija. Preberite si o delu in življenju Petra Kozlerja. Vsak Slovenec naj si na steno obesi ta zemljevid slovenskih dežel, ki spada v vsak dom.

Sme se torej reči, da je zemljovid g. Petra Kozlerja v drugi izdatbi res lepši, vrednejši in primernejši od prvega in da je malo enacih zemljevidov, kteri bi s takim merilom toliko naznamb obsegali, toliko krajev, cest itd. kazali.

Novice 1864
Peter Kozler in Zemljovid slovenske dežele

Klikni na spodnjo povezavo in naroči zemljevid:

Zemljevid Peter Kozler 1864
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x