Pisatelj meseca Februarja | BOJAN FORŠČEK

Bojan Foršček

Saj nekako je le slutil, da se iz kriz porajajo nove vrednote, ne kar čez noč, počasi pa vendarle, morda vztrajno zorijo, včasih zaidejo v slepo ulico, se obotavljajo, pa znova odločno napredujejo, dokler človek ne odkrije pravih tirnic in si reče;

          Tako hočem živeti!

Na literarno pot se je prvič uradno podal leta 1978 z objavo svoje pesmi “Žara” v literarnem glasilu Krila.Za svoje literarno ustvarjanje je dobil več priznanj in nagrad, med drugim tudi tri nagrade na mednarodnih razpisih revije Apokalipsa za haiku poezijo. Doslej je izdal tri knjige: leta 2007 svoj knjižni prvenec zbirko pesmi Igra življenja, leta 2011 zbirko kratkih zgodb Deček brez popka s podnaslovom Slike iz otroštva, leta 2015 pa zbirko haiku pesmi Otoki časa.

Njegov prvi roman Vstajnik je pronicljiva razčlemba razburkanih časov, v katerih živimo, vpeta v pretresljivo ljubezensko afero. Častihlepneži se dan in noč ženejo v lovu za častmi, nenehno tesnobni glede uspeha svojih načrtov, prestrašeni, da jim bo napačen izračun vse uničil. Tako se odtujijo od samih sebe in v službi sence, ki jo ustvari njihova nenasitna sla, izčrpajo svoje resnično življenje.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products