Pisateljica meseca | MILOJKA KREZ

PRINESI, ODNESI je sprehod med subtilnimi dušnimi svetovi v razburkanosti sodobnega časa. Ukvarja se z odnosi in njihovimi posledicami, ki se jih večinoma ne zavedamo, če pa se jih, je o njih težko spregovoriti. Posrka jih zmeda iskanja v sesipanju vrednot in splošnega nezanimanja v tako zelo razvejani neobčutljivosti vsakdana. Je notranji monolog, ki se menjuje z realističnimi pasusi, da bi bilo skoznje mogoče začutiti notranje smernice, za katere vse prevečkrat ne najdemo ne časa ne prostora. In tudi zmeraj vse manj prave pozornosti.

Nehaj misliti, samo bodi, zavej se dreves in trave, vse je nekoč raslo iz tebe in vse se želi ponovno dotakniti tvojih žil, tvojega smeha, tvojega joka, tvoje čiste krvi.

Kratek roman PRINESI,ODNESI je nastal zadnje čase, ko je dozorela odločitev, da doreče svojo literarno pot, ko je kljub ne-objavljanju ves čas pisala.

Avtorica je z imenom Milojka Žižmond Kofol med letoma 1990 – 1995 je izdala štiri leposlovne knjige (Polovica ženske, Levitve, Hana, roman Animus). Pisala je tudi eseje, radijske igre, dramske tekste. Zadnjih 26 let deluje kot bioterapevt in spet se je vrnila k pisanju v letu 2003 (roman Mesto vetra) in 2004 (roman Medprostorja), ki ju je objavila s psevdonimom Milojka Krez. V letu 2012 je pri Beletrini izšla v zborniku izbrane ženske kratke proze (Kliči me po imenu).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x