očala-ne-hvala

Samozdravljenje vida

KAJ LAHKO STORITE SAMI ZA IZBOLJŠANJE VAŠEGA VIDA.

Prvi korak pri zdravljenju vida in oči je, da se navadimo mižati.

Vzhodnjaki dobro vejo, da je vsako gledanje zelo intenzivna dejavnost, ki troši našo življenjsko energijo. V naši družbi ni navadno videti mižečih ljudi. Pa vendar bi nam marsikdaj bolj koristilo mižati, namesto da si, na primer, ogledujemo smetišče ali kakšno grozljivko.

Vsakič, ko zamižimo, si namreč oči odpočijejo.

Danes pa se ljudje niti več ne upajo zamižati, da ne bi zamudili kake ključnega prizora na ekranu, v katerega buljijo dolge ure kot tele v nova vrata. Ob spancu je za oči najboljši počitek prav mižanje.

KAKO SI OKREPIMO VID?

Jogiji si vid krepijo z enournim jutranjim in enournim večernim stoječim sončenjem obraza in telesa ter z zrenjem v sonce ali luno: ko je zgodaj zjutraj nebo jasno, gledajo v sonce ali luno z odprtimi, sproščenimi in prav nič napetimi očmi, kakor dolgo morejo. Sončni (lunini) žarki so namreč zdravilni. Zvečer je takšno sončenje najboljše pred sončnim zahodom in med njim. Pomemben je tudi pravilen položaj med zrenjem … preberite 

Jogiji so razvili tudi posebne vaje za krepitev vida, imenovane trataka; pri njih v meditacijskem sedečem položaju, lotosu, zrejo v izbrani predmet ali plamen sveče. Za razgibavanje oči jogiji uporabljajo različne vaje … preberite

Tehnika trataka ali osredotočeno gledanje v točko krepi očesne živce, zdravi bolezni očesa in odstrani lenobo. Hatha joga pradipike.

PET NASVETOV ZA IZBOLJŠANJE VAŠEGA VIDA

Spanec je za oči najboljši počitek.

Okrepite oči z trataka vajo.

Sproščajte oči z gledanjem v določen predmet

Masaža ali kopel za oči.

Razgibavanje oči z jogiskimi vajami.

očala-ne-hvala

NAROČI ZDAJ!

Napisal: Peter Amalietti

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x